Thursday, 21 June 2012

Perasmian Program Sayangi Diri Elak Dadah Selamanya

16 Jun 2012, Pusat Kokurikulum Pedah - Program ini telah berlangsung selama 4 hari tiga malam iantu bermula 13 - 16 Jun 2012. Program ini merupakan program kerjasama PPD Jerantut dengan AADK daerah. Tahniah diucapkan kepada Ketua Pegawai AADK serta semua pegawai yang berjaya melaksanakan kem dengan cemerlang. Tahniah juga buat En. Zainal selaku kem komanden dan En. Muhamad Faiz, Pegawai PPDa PPD Jerantut. Tidak lupa juga ucapan tahniah dan terima kasih kepada semua jurulatih dan agensi yang terlibat. Begitu juga kepada pengetua dan guru pengiring yang memberi kerjasama padu dalam menjayakan kem ini.

 Pelajar merupakan golongan terbesar dalam kategori belia. Golongan pelajar merupakan golongan yang amat siginifikan dalam mencorakkan sesebuah negara dalam membentuk generasi dan kepimpinan akan datang. Bagi anak pelajar yang terlibat dengan kem ini, jati diri dan kesanggupan untuk berubah amat penting bagi memasitkan diri bebas dari ancaman dadah. Justeru, peranan pelajar sebagai agen perubahan masyarakat amat penting. agen perubahan dalam erti kata sebenar adalah merujuk kepada dari kegelapan kepada kecerahan, dari akhlak yang kurang baik kepada manusia yang beradap dan dari kurang ilmu kepada mereka yang mengangkat martabat ilmu.
Bersama Ketua Pegawai AADK, Pegawai PPDa & Penyelaras Program
Perserta bersedia untuk pemeriksaan barisan
Ucapan Perasmian Penutupan Kem
Para pelajar didik dengan disiplin diri
Ketua kumpulan yang menerima hadiah aktiviti
Pegawai PPDa turut menerima cenderamata
Bersama barisan urusetia, jurulatih & perserta

Anugerah Hari Guru Negeri Pahang 2012

15 Jun 2012, Kuala Lipis - Tahniah buat warga SMK Inderapura yang menjadi Johan 3K peringkat negeri Pahang. Begitu juga  SMK Temin yang dinobatkan Johan Sudut PPDa negeri Pahang bagi tahun 2012. Anugerah ini telah diterima sempena sambutan hari guru negeri Pahang yang disampaikan oleh Ahli Parlimen Lipis. Teruskan usaha kalian agar mencapai kejayaan di peringkat kebangsaan. Tahniah juga buat En. Hadzmin Hamzah Penyelia HEM selaku penyelaras 3K dan En. Mohamad Faiz Mahayudin Pegawai Khas PPDa selaku penyelaras pertandingan sudut PPDa.
Pn. Rahana binti Abdul Malik, Pengetua SMK Inderapura

Cikgu Omar bin Aziz S/U PPDa SMK TeminThursday, 7 June 2012

Pencak Silat Sekolah-Sekolah Negeri Pahang 2012

KUANTAN- Kejohanan pencak silat sekolah-sekolah negeri Pahang telah berlangsung selama tiga hari mulai 4 - 6 Jun 2012 di SBPI Kuantan. Tahniah kepada kontijen Jerantut yang menduduki tempat ke3 keseluruhan negeri. Kontijen Jerantut telah meraih tempat ke-2 dan ke-3 bagi 9 acara dari 12 acara yang dipertandingkan.Tahniah buat semua yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam memastikan kontijen daerah Jerantut meraih kemenangan. Tahniah juga kepada PPD Kuantan yang telah berjaya menganjurkan kejohanan tersebut. Bagi pesilat-pesilat yang telah terpilih untuk mewakili negeri Pahang ke kejohanan peringkat kebangsaan di Perlis diharapkan teruskan perjuangan. Semoga maju jaya.
Kontijen Jerantut